Esther Janssen, EverGreen & MistyRose

Voor wie deze zomer op reis is in Italië, de eerste buitenlandse solo van een jonge kunstenares die we nog vaker zullen tegenkomen.

Esther Janssen
EverGreen & MistyRose
Sergio Tossi Arte Contemporanea, Florence, 5 juni tot 31 juli

MistyRose is geen verf maar een kleur, een typische computerkleur die niet in tubes te koop is en een louter virtueel bestaan leidt. EverGreen zou ook de naam van een dergelijke kleur kunnen zijn en als zodanig het perfecte tegenbeeld van MistyRose: het donkere groen van de coniferen in de landschappen en tuinen van Esther Janssen als de complementaire kleur van het even dominant aanwezige roze.

Misty Rose (2008), Esther Janssen

Misty Rose (2008), Esther Janssen

EverGreen en MistyRose zijn taalconstructies zonder stabiele substantie. Het zijn begrippen die makkelijk nieuwe betekenissen in zich opnemen, die van nature geneigd zijn tot mutatie maar die niettemin een zelfbewust eigen bestaan leiden.

Backyard, Esther Janssen (2008)

Backyard, Esther Janssen (2008)

Het zijn precies deze kwaliteiten die ook de digitale schilderijen en kunstleren sculpturen van Esther Janssen kenmerken. Het zijn beelden die verregaand zijn leeggemaakt en zijn opgebouwd uit non-materialen, maar die niettemin indringend aanwezig zijn en de toeschouwer uitnodigen om er nieuwe betekenissen in onder te brengen.


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>